320 Milyar metreküp Doğalgaz bulduk.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin günlerdir konuştuğu “müjde”yi Beşiktaş’ta bulunan Dolmabahçe’deki ofisinde açıkladı.

Erdoğan, “Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Tuna 1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

-Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmanın yanında milli bağımsızlığın tesisinde de büyük öneme sahiptir.

-Doğu Akdeniz’deki oyunların arkasında enerji kaynaklarının paylaşımı vardır.

-Suriye’de son yıllarda yaşananları düşünün, birileri doğruda petrol üretim tesislerine yönelmiştir. Aynı durumda Libya’da da karşılaştık. Birileri petrol sahalarının dibinde bitivermiştir. Enerji kaynaklarının paylaşımı kavgası vardır. Hep önce insan dedik.

-Ülkemizin milli enerji ve maden politikasını yeni baştan belirledik.

-Türkiye’de uzun süre petrol ve doğalgaz arama çalışmaları kiralama yöntemiyle yapıldı, dışa bağımlıydık. Elimize birkaç sayfa rapordan başka bir şey geçmedi. Biz artık bu şekilde yürüyemeyeceğimizi gördük.

-Bu tür çalışmaların kiralama veya benzeri yöntemlerle değil doğrudan milli kuruluşlar aracılığıyla yürütülmesini kararlaştırdık.

-Ülkemizin milli enerji ve maden politikasını yeni baştan belirledik. 3 sondaj gemisini derin deniz sondaj gemisini filomuza kattık. Bu alanda dünyanın en önde gelen ülkeleri arasına dahil olduk. 3 sondaj ve 2 sismik araştırma gemimiz tamamen kendi ekipman ve personelimizle çalışmalarını yürütüyor.”

Exit mobile version