Dolar’daki sert düşüş sürüyor

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı dövize endeksli TL mevduat enstrümanının ardından yurt içi piyasaların kapalı olduğu bölümde yaşanan sert düşüşler günün ilk saatlerinde devam ediyor.

Pazartesi akşam saatlerinde 18,36 ile tarihi yüksek seviyeye çıkan kur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TL’yi özendirme paketinin ardından adeta çakıldı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı TL mevduata ‘kur farkı’ sistemine kamu ve özel bütün bankaların dahil olabileceğini söyledi. Çakar açıklamasında, “Cumhurbaşkanının açıklaması sonrasında şu ana kadar 1 milyar dolar bozduruldu.” dedi.

Dolar/TL 11 tl seviyesine kadar düşerken dün 1000 tl üzerinde olan gram altın ise güne sert bir düşüş ile 600 TL bandından başladı.

EPK Dövizdeki sert düşüşten dolayı akaryata dün gece itibari ile gelmesi planlanan zamları iptal ederek döviz kurundaki düşüşün akaryakıt fiyatlarına en kısa süre içerisinde indirim olarak yansıyacağını açıkladı.

Diğer bir yandan BDDK, kurdaki olumlu seyri manipüle eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Dolar 11,91 TL seviyesine geriledi.
Gram altın 690,29 TL seviyesine geriledi.

Exit mobile version