Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan’dan sert tepki.

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Nurhak-Ekinözü-Elbistan İlçelerimizde 8 yaşın üzerindeki yaban keçilerinin, av turizmi kapsamında avlanması için düzenlemiş olduğu ihale büyük tepkilere neden oldu. Nuhak Belediye Başkanı İlhami Bozan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda bu alınan karardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

İlhami Bozan’ın o açıklamaları:

Değerli Nurhak’lılar Corona belası devam ederken birde Yabani hayvanların katledilmesi ıhalesi gibi bir insanlık dışı durumla karşı karşıya kaldık. Maalesef ” Atanmış” Bazı devlet memurlarının halktan kopuk kararlarından dolayı hangi derdimizle ilgilenecegimizi şaşırdık . Hayvan katletmek spor mudur. Bu durumun derhal durdurulması gerekiyor. Biz Nurhak Belediyesi olarak elimizden geleni Halkımızla Birlikte yapacağız. Bu Hayvanların katledilmesini durduracağız. Dedi.

Konuyla Alakalı Elbistan ve Ekinözü Belediyesi Başkanlarından hiç bir açıklama gelmezken Nurhak Belediyesi tarafından bu karardan bir an önce vazgeçilmesi için Cumhurbaşkanlığı İletişim merkezine dilekçe ile başvurmak isteyen vatandaşlar için bir açıklama paylaştı.

İşte o açıklama:

Değerli Nurhaklılar,
CİMER üzerinden dilekçe ile başvurmak isteyen vatandaşlarımız için örnek yazımız aşağıdadır.

“Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Nurhak-Ekinözü-Elbistan İlçemizlerimizde 8 yaşın üzerindeki yaban keçilerinin, av turizmi kapsamında avlanması için düzenlemiş olduğu ihale vatandaşlarımız tarafından oldukça fazla tepki toplamıştır.

Doğada yaşam süren yaban hayatının korunmasını, yasal olarak devam eden avcılık faaliyetlerinin yasaklanmasını, kaçak avcılık yapanlara karşı gerekli tedbirlerin alınarak suç işleyenlerin tespit edilmesini ve cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Bununla birlikte ihalesi tamamlanmış olan 1 Ağustos 2020 ve 31 Mart 2021 tarihlerinde yapılacak olan avın iptalini istiyoruz. Ayrıca Kahramanmaraş İl Av Komisyonu toplantısında da 2020-2021 av sezonu dahilinde ilçemiz genelinde av için kota belirlenmemesini ve tüm sahaların ava kapalı tutulmasını talep ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Ekinözü Haber - Haberler, Son Dakika ve Güncel Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!