Ekinözü MHP’de toplu istifa depremi!

Milliyetçi Haraket Partisi Ekinözü ilçe teşkilatında 28 isim toplu olarak istifa etti.

İstifa nedeni ve açıklama metni;

Sayın Parti Genel Başkanım, Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan yardımcım, Kahramanmaraş il Başkanım. Uzun süredir partimizde üye olmaktan bu kutlu davada görev yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Ancak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde mevcut ilçe başkanı Ibrahim Karakoç ve Zübeyir Kaplanın genel merkez ve il teşkilatımız tarafından aday gösterilmemesi sonucu partimiz aleyhinde ters çalışma yürütmesi Ekinözü teşkilat mensupları ve tüm Ekinözü halkı tarafından bilinmektedir. Ibrahim Karakoç Bu nedenle seçim sürecinde il başkanlığı tarafından Ekinözü belediye başkan aday adayı olduğu gerekçesi ile ilçe bakanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır. Yerine ilçe başkan yardımcısı görevini yürüten Israfil Biçer vekâleten atanmış yerel seçim süreci sorunsuz bir şekilde canla başla yürütülmüştür.
Ekinözü Kahramanmaraş’ta cumhur ittifakının tek oy kaybetmediği ilçe olmakla birlikte Kahramanmaraş’ta MHP verilen ilçeler arasında en yüksek oy oranına sahip olan ilçe olmuştur. Ibrahim Karakoç’un Seçimler bittikten sonra tekrar ilçe bakanlığı görevine getirilmesi ilçe teşkilatımızda ve Ekinözü kamuoyumda büyük rahatsızlık oluşturmuştur. Bu iki aday adayının Kişisel hırsları mevki makam tutkusu ile partimizin ve davamızın kaybetmesi için verdiği çaba ve gayreti tüm teşkilatımız ve tüm Ekinözü halkı bilmektedir
Partimizde görev süreci boyunca partimizin idealleri doğrultusunda çalıştım ve hizmet etmeye gayret ettim. Ancak artık benim için ailem kadar önemli olan, Milliyetçi Hareket Partisinin Ekinözü’nde kaybetmesi için ters çalışan sırf kendisinin aday gösterilmediği için seçimin kaybedilmesini isteyen Ibrahim Karakoç ve Zübeyir Kaplan Bu olumsuz sonucun alınması için özel bir çaba sarf etmiştir.
Belgeli ve delillerini istendiğinde sunacağımız net bilgiler elimizde mevcuttur. Kendi menfaatlerini partinin menfaatinin önünde tutan Ekinözü’nden Milliyetçi Hareket Partisinin kazanması için hiçbir çaba sarf etmeyen. Ilçe başkanı Ibrahim Karakoç ile aynı yönetimde yer almak istemiyorum bu haklı ve gerçek nedenlerle Milliyetçi Hareket Partisi Ekinözü ilçe Başkanlığındaki görevimden affımı istiyor ve GÖREVIMDEN ISTIFA ediyorum saygılarımla arz ederim.

Exit mobile version