Elbistan’da Depremzedeler 6 Şubat’a Odaklandı

Elbistan ve Pazarcık’ta meydana gelen depremlerin ardından yapımına başlanan konutlar, depremin yıl dönümü olan 6 Şubat’ta depremzedelere teslim edilecek.

Kahramanmaraş’ta her iki depremin merkez üssü olan bölgede, deprem anında 7 bin 391 bina olmak üzere yaklaşık 52 bin bina yıkıldı. İl genelinde toplam 112 bin 414 konutun yapılması planlanırken, bunlardan 82 bin 114’ü kalıcı konut, 30 bin 300’ü ise köy tipi evler olacak.

2023 yılında ihalesi yapılarak inşaatına başlanan ilk etapta yer alan 10 bin 337 konutun anahtar teslimi 6 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. Geri kalan konutların inşaatına başlamak için rezerv alanları belirlenirken, önümüzdeki aylarda ihale sürecinin tamamlanması planlanıyor.

Diğer yandan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne yerinde dönüşüm için başvuran depremzedeler, istedikleri boyutta konutlarını inşa edebilecekler. Şu ana kadar il genelinde 45 bin kişi, yerinde dönüşüm için müdürlüğe başvuruda bulundu.

6 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı büyük bir törenle, depremzedelere kalıcı ve köy tipi deprem evleri teslim edilecek.

Depremzedelerden Aslı Ayyıldız, “Deprem korkunçtu, birçok arkadaşım evsiz kaldı ve hayatını kaybetti. Birçoğu konteyner kentlerde kalıyor. Ev sahipleri de kiraları artırdı. Bu nedenle deprem konutlarının bir an önce tamamlanıp teslim edilmesini bekliyorum,” şeklinde konuştu.

Bir diğer depremzede ise, “Arkadaşlarımın çoğu konteyner kentlerde kalıyor ve deprem konutlarının hızlı bir şekilde teslim edilmesini istiyorum,” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version