Akaryakıta gelen indirim vatandaşa yansımayacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Epsis döviz kurunda yaşanan düşüşten sonra açıklama yaparak kısa sürede akaryakıt fiyatlarında yeniden düzenleme yapılacağını duyurmuştu.

Döviz’de yaşanan düşüşün ardından gözler yapılan zamların indirim olarak geri dönmesine çevrilmişti. EPGİS Başkanı Fesih Aktaş döviz kurundaki düşüşün kısa süre içerisinde akaryakıt fiyatlarına yansıyacağını açıklamıştı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bugünden itibaren akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV’ye yansıyacak. Söz konusu artışlar hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek. Yani indirim vatadanşa uygunmayarak indirim tutarı devlete aktarılacak.

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş: “LPG’de 1 TL, benzin ve motorinde 2 TL indirim yapılacaktı ancak yeni ÖTV düzenlemesiyle bu indirimler pompaya yansımayacak.”

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş: “Yeni düzenlemeyle akaryakıtta eşel mobil sistemi sonlandırılmış oldu. Bundan sonra gelen indirimler ÖTV’yi karşılayana kadar yansımayacak. Gelen zamlar ise direkt pompaya yansıyacak.”dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Ekinözü Haber - Haberler, Son Dakika ve Güncel Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!