Harun Şahin: Kazanan Ekinözü olacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekinözü’nde yerel seçim heyecanı devam ediyor. Yerel seçimlere 67 gün kala tüm adaylar sahada çalışmalarına yoğun tempo ile devam ediyor.

Cumhur ittifakı Milliyetçi Haraket Partisi Ekinözü Belediye Başkan Adayı Harun Şahin’de seçim çalışmalarına sahada yoğun bir tempo ile devam ediyor.

Şahin, Yerel seçimler 1.anket sonuçlarında %49 oranında oy alan Harun Şahin sosyal medya hesabından yaptığı ziyaretleri paylaşarak “Kazanan Ekinözü olacak” mesajını verdi.

4 Adaylı seçim için diğer adaylarda sahada çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

HARUN ŞAHİN KİMDİR?

1980 yılında Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde doğan Harun Şahin, ilköğretim yıllarını büyüdüğü ilçe olan Ekinözü’nde tamamlamıştır. Elbistan Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık bölümünü bitirmiştir. Üniversite hayatı Kocaeli -Gölcük depremi sonrasına denk gelen Harun Şahin  , deprem sonrası oluşan zorlukların hepsini bizzat yaşamış ve sonraki süreçte şehrin nasıl ayağa kalktığına bir iç mimarlık öğrencisi olarak şahit olmuştur. Bu süreçte barınma sıkıntısı çeken üniversiteli öğrenciler için öğrenci yurdu açarak sorunlara çözüm aramıştır. Ayrıca eğitimde geri kalan öğrencilerin desteklenmesi için de etüt merkezi kurmuş ve çeşitli eğitim kampanyalarında görev almıştır.

Harun Şahin, Kocaeli Kahramanmaraşlılar Derneği’nin kuruluşunda yer alarak dört yıl süreyle Kocaeli Kahramanmaraşlılar Derneği başkanlığını yürütmüş olup aynı zamanda İstanbul’da yaşayan Ekinözülüleri biraraya getirmiş “İstanbul Ekinözü (Cela) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” kuruluşuna vesile olmuştur. Ekinözü’ndeki gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için “Ekinözü Cela Spor Kulübü ”nü kurmuş ve kulübün devamlılığı için emek vermiştir. Aynı zamanda üniversite yıllarında başlatmış olduğu “Kitap-Kütüphane” kampanyası ile Ata Demirel, Rafet El Roman, Latif Doğan, Ankaralı Yasemin, Dilberay, Engin Nurşani gibi birçok sanatçıyı sahneye çıkmaya ikna ederek üniversite öğrencileri ve Ekinözü halkına konserler organize etmiştir. Konserler sırasında o yıl Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi kazanan öğrencilere altın,  takdir ve teşekkür alan öğrencilere ayakkabı hediye edilmesini sağlayarak öğrencilerin başarılarını teşvik etmiştir. Kitap-kütüphane kampanyası sonucu “Kültür Bakanlığı Ekinözü Halk Kütüphanesi” gibi ülkemizde birçok kütüphanenin oluşumuna vesile olmuştur.

İş hayatına Kahramanmaraş ve İstanbul’da devam eden Harun Şahin tarihi kültürel değerimiz olan Osmanlı sultan kayıkları ve İstanbul’un fethinde kullanılan Fatih Sultan Mehmet Han’ ın karadan yürüttüğü kadırgaları imal ederek ülke turizmine katkı sağlamıştır. Bu tarihi kültürel değerimizi yurt içinde ve yurt dışında tanıtarak denizcilik kültürümüzün yaygınlaşmasına ve tanınmasına katkı sağlamıştır. Bu tekneler İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Sakarya, Kocaeli ve Elbistan gibi birçok bölgede aktif olarak işletilmektedir.

Eğitimde stajın ,iletişimde medyanın önemine vurgu yaparak iletişim fakültesi ve meslek lisesinde okuyan öğrencilerin staj yapabilmeleri ve eğitim alabilmeleri adına Üniversite TV’yi hayata geçirmiştir. Üniversite TV 2018 yılında kurulmuş RTÜK onaylı ulusal uydu yayın lisansı bulunan bir televizyon kanalı olup, halen TÜRKSAT kablolu TV 46.kanaldan ulusal yayın yapmaktadır.

Harun Şahin ticaret hayatında da sivil toplum kuruluşları ile çalışmaya devam etmiştir. Kocaeli, İstanbul, Kahramanmaraş, Elbistan Ticaret Odaları ve Deniz Ticaret Odasına aktif üye olup birçok komisyon ve komitede de görev almaktadır.

Harun Şahin evli olup, üç çocuk babasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Ekinözü Haber - Haberler, Son Dakika ve Güncel Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!