Elbistan’da Afetzedelere Yeni Yuva Müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Kura Töreni

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elbistan’da, 538 afetzedeye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı kura töreniyle yeni konutlarının anahtarları verilecek. Toplam 10 bin konut afetzedelere teslim edilecek. Teslimatlar 6 Şubat’ta başlayacak ve Mart sonuna kadar devam edecek.

Elbistan’da, 538 deprem mağduru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek kura töreniyle yeni yaşamlarına adım atacak.

Elbistan’da, geçen yılın Mart ayında asrın felaketi sonrasında kalıcı konutların temeli atılmıştı. Karaelbistan Mahallesi’nde kuzey proje alanı olarak belirlenen bölgedeki 4 farklı şantiyede toplam 3 bin 628 konut inşa edildi. Ayrıca, Taşburun Mahallesi’ndeki 1250 konutun inşası devam ediyor. Kuzey proje alanındaki 3 bin 628 konuttan önemli bir bölümü artık teslimata hazır durumda ve sahiplerini bekliyor.

Kahramanmaraş genelindeki kalıcı konutların kura çekimi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir törenle gerçekleştirilecek. İl genelinde yaklaşık 10 bin konut, depremzedelere teslim edilecek.

Elbistan’da da konut teslimatı için hazırlıklar tamamlandı. 6 Şubat’taki törende Elbistan’daki yaklaşık 11 bin hak sahibinden 538’ine yeni evlerinin anahtarları teslim edilecek. Konut teslimatı, aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Şubat sonunda 549 depremzede daha evlerine kavuşacak. Mart ayı sonuna kadar ise 1284 konut sahibine daha anahtarları verilecek. Böylece mart sonuna kadar teslim edilecek konut sayısı 2 bin 371’e ulaşacak.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Ekinözü Haber - Haberler, Son Dakika ve Güncel Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!